Budget kerstrecepten
Budget kerstrecepten

Budget kerstrecepten

Kerst duur? Nee joh. Met onze tips en trucs serveer je een spectaculair budget kerstmenu. Van een zijdezacht knolselderijsoepje tot biet Wellington en aardappelgratin: dit wordt een kerst om nooit te vergeten. Eat, drink, be merry!

Budget kerstrecepten

Kerstmenu onder de €5 p.p.

VOOR - zalmcarpaccio

Zalmcarpaccio, een feestelijke voorgerecht met vis. Lekker snel en makkelijk te maken. In deze AH Excellent Zalmcarpaccio zit ook Italiaanse kaas en een dressing. Maak het voorgerecht helemaal af door er wat rucola over te verdelen.

HOOFD - beenham met haricots verts en gebakken aardappelpartjes

Een heerlijk en gangbaar hoofdgerecht dat het erg goed doet tijdens de feestdagen; beenham uit de oven. Serveer daar lekker in spek gerolde haricots verts en gebakken aardappelpartjes bij en je hoofdgerecht staat zo op tafel.

NA - IJsstam

Een echt kersttoetje is deze AH Excellent IJsstam met aardbeien- en vanilleijs. Snijd hem aan tafel aan voor de verrassende binnenkant. Voor 3,99 euro heb je een ijsstam waaruit je maar liefst acht stukken uit kunt halen.

Vega kerstmenu voor €4 p.p.

VOOR - knolselderijsoep

Begin het diner met een heerlijke romige zelfgemaakte knolselderijsoep met pastinaak, pei en rode biet (verspakket). Erg goed voorbereidbaar. Warm het voor het serveren even op en garneer met geraspte knolselderij, blokjes rode biet en peterselie.

HOOFD - notenroast met geroosterde spruitjes en aardappelpuree

Met deze notenroast maak je een heerlijke vegetarisch hoofdgerecht. Gemaakt met spinazie, zoete aardappel, cheddarkaas en verschillende noten. Het enige wat je hoeft te doen is het opwarmen in de oven. Serveer daarbij gehalveerde spruitjes met rode uiparten en knoflook uit de oven (besprekel met olie, peper en zout en rooster 20-25 min. op 220°C) en zelfgemaakte aardappelpuree met fijngesneden selderij.

NA - chocolade lavacakeje met ijs

Afsluiten met een hemels en feestelijke chocoladetoetje. Serveer deze mini chocolade lavacakejes warm zodat er tijdens het opensnijden een heerlijke vloeibare chocola uitloopt. Serveer met 1 bolletje bourbon vanilleijs en kletskop kruimels.