1x koken, 2x eten
1x koken, 2x eten

1x koken, 2x eten

Handig: in 1 keer een grote portie koken en portioneren. Voor later, voor de buren of een naaste. Met deze gerechten kom je er wel.

1x koken, 2x eten recepten

Nasi XL
Nasi XL

Nasi XL

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g basmatirijst
  • 2 el arachideolie
  • 100 g boemboe nasi goreng
  • 400 g verse fijne soepgroente
  • 450 g nasi-bamigroente
  • 4 middelgrote eieren
Zet producten op mijn lijst
  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de boemboe 1 min. Zet het vuur hoog en roerbak alle groenten, behalve de rode peper, 5 min. Schep de rijst door de groenten en verwarm 2 min.
  2. Breek ondertussen de eieren boven een kom en klop ze los met een vork. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en bak er een omelet van. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de omelet in reepjes en verdeel over de nasi.