Recepten met biet

De rode biet: wat kan ‘ie niet? Je eet ‘m gekookt, maar zeker ook rauw. Heerlijk in salades, of als burger. Maar biet doet het ook verrassend goed in je risotto, stamppot, quiche of smoothie. Zelfs in fudge!

Krokante tortilla met hummus, groene kruiden en witte kaas
Krokante tortilla met hummus, groene kruiden en witte kaas

Krokante tortilla met hummus, groene kruiden en witte kaas

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 10 g verse munt
  • 10 g verse basilicum
  • 10 g verse koriander
  • 200 g gekookte bietjes
  • 4 La Morena volkorentortilla's
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 150 g hummus
  • 100 g witte kaas
Zet producten op mijn lijst
  1. Haal de blaadjes van de takjes munt en basilicum. Snijd de munt, het basilicum en de koriander fijn. Snijd de bietjes in partjes.
  2. Verhit 2 koekenpannen op laag vuur. Bestrijk de tortilla’s met de olie en bak ze in 2 delen 3 min. in de koekenpannen. Keer halverwege. Leg de tortilla’s elk op een bord en bestrijk ze met de hummus. Verdeel de bietjes erover, bestrooi met de kruiden en verkruimel de witte kaas erover.