3-in­gre­di­ën­ten bie­ten­fud­ge

Zijn mooie rode kleur dankt deze fudge aan de biet. En het fijne? Je hebt maar 3 ingrediënten nodig.

  • tussendoortje
  • 16 stuks
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(5) waardeer
tussendoortje Zijn mooie rode kleur dankt deze fudge aan de biet. En het fijne? Je hebt maar 3 ingrediënten nodig. 16 stuks
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • vershoudfolie
  • rechthoekige bakvorm (10 x 10 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Halveer de bieten en doe in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Roer met een garde de gepureerde bieten en gesmolten chocolade door elkaar en breng op smaak met de ahornsiroop.
  2. Giet de chocolade in een met vershoudfolie beklede bakvorm, dek af en laat ca. 10 min afkoelen. Vervolgens zet je het mengsel 1 uur in de koelkast. Snijd voor het serveren in blokjes.
video

3-in­gre­di­ën­ten bie­ten­fud­ge

leuk & snel - 00:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018

3-ingrediënten bietenfudge

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

3-in­gre­di­ën­ten bie­ten­fud­ge

1
1
  • 200 g pure chocolade 70%

Smelt de chocolade au bain-marie.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 150 g Love Beets Babybietjes milde azijn

Halveer de bieten en doe in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.

3
3
  • 2 el ahornsiroop

Roer met een garde de gepureerde bieten en gesmolten chocolade door elkaar en breng op smaak met de ahornsiroop.

4
4

Giet de chocolade in een met vershoudfolie beklede bakvorm, dek af en laat ca. 10 min afkoelen. Vervolgens zet je het mengsel 1 uur in de koelkast.

5
5

Snijd voor het serveren in blokjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.