Brood­je ge­rasp­te biet­jes met mie­riks­wor­tel­may­o­nai­se

Biet op brood? Ja, lekker! Met rookkaas en pittige mierikswortel.

(1) waardeer
lunch Biet op brood? Ja, lekker! Met rookkaas en pittige mierikswortel. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broodjes overdwars open en beleg de onderste helften met de plakken kaas. Meng de bietjes met de olijfolie, peper en eventueel zout en verdeel over de kaas. Bak de belegde broodjes en de onbelegde bovenste helften 8-10 min. in het midden van de oven.
  2. Meng ondertussen de mayonaise, mierikswortel en het water tot een dressing. Neem de broodjes uit de oven. Verdeel de veldsla over de bietjes, besprenkel met de mieriksworteldressing en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 25-28

Broodje geraspte bietjes met mierikswortelmayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je ge­rasp­te biet­jes met mie­riks­wor­tel­may­o­nai­se

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 biologische rozenbroodjes
  • 4 plakken rookkaas 45+

Snijd de broodjes overdwars open en beleg de onderste helften met de plakken kaas.

3
3
  • 400 g koelverse geraspte bietjes
  • 1 el olijfolie mild

Meng de bietjes met de olijfolie, peper en eventueel zout en verdeel over de kaas.

4
4

Bak de belegde broodjes en de onbelegde bovenste helften 8-10 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 3 el mayonaise
  • 1 el mierikswortel
  • 1 tl kraanwater

Meng ondertussen de mayonaise, mierikswortel en water tot een dressing.

6
6

Neem de broodjes uit de oven.

7
7
  • 35 g veldsla

Verdeel de veldsla over de bietjes, besprenkel met de mieriksworteldressing en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.