bewaar
Vegan burger met champignons, ui en piccalilly
Vegan burger met champignons, ui en piccalilly
bewaar

Vegan burger met champignons, ui en piccalilly

Plantaardig eten betekent veel geur, kleur en smaak: wát een plaatje!

15 min. bereiden
6 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

biologische rozenbroodjes

250 g

champignons

2

uien

2 el

zonnebloemolie

4

verse plantaardige burgers

20 g

veldsla

4 el

piccalilly

Dit heb je nodig

  • grillpan

Plantaardig eten betekent veel geur, kleur en smaak: wát een plaatje!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de rozenbroodjes in het midden van de oven in ca. 6 min. af.

2

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de uien in ringen. Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak het groentemengsel nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4

Halveer de rozenbroodjes. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met de veldsla, burgers, champignons en ui. Schep op elk broodje 1 el piccalilly. Dek af met de bovenste broodhelften en serveer.