Ve­gan bur­ger met cham­pig­nons, ui en pic­ca­lil­ly

Plantaardig eten betekent veel geur, kleur en smaak: wát een plaatje!

(0) waardeer
hoofdgerecht Plantaardig eten betekent veel geur, kleur en smaak: wát een plaatje! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de rozenbroodjes in het midden van de oven in ca. 6 min. af.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de uien in ringen. Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak het groentemengsel nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  4. Halveer de rozenbroodjes. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met de veldsla, burgers, champignons en ui. Schep op elk broodje 1 el piccalilly. Dek af met de bovenste broodhelften en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Vegan burger met champignons, ui en piccalilly

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan bur­ger met cham­pig­nons, ui en pic­ca­lil­ly

1
1
  • 4 biologische rozenbroodjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de rozenbroodjes in het midden van de oven in ca. 6 min. af.

2
2
  • 250 g champignons
  • 2 uien

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de uien in ringen.

3
3
  • 1½ el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak het groentemengsel nog 5 min.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 4 verse plantaardige burgers
  • ½ el zonnebloemolie

Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

6
6
  • 20 g veldsla

Halveer de rozenbroodjes. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met de veldsla, burgers, champignons en ui.

7
7
  • 4 el piccalilly

Schep op elk broodje 1 el piccalilly. Dek af met de bovenste broodhelften en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.