Kip­bur­gers met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui en pic­ca­lil­ly

Natuurlijk op een broodje. Lekker met een salade van geroosterde bloemkoolroosjes.

(3) waardeer
hoofdgerecht Natuurlijk op een broodje. Lekker met een salade van geroosterde bloemkoolroosjes. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen en de peterselie fijn. Meng het kipgehakt met ¾ van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met natte handen per persoon 1 burger van.
  2. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de uien 25 min. op laag vuur. Schuif de laatste 12 min. de uien aan de kant. Leg de burgers erbij en bak goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Meng de rest van de olie met de kerrie en schep om met de bloemkoolroosjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Bak de laatste 8 min. de broodjes mee.
  4. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze achtereenvolgens met een beetje veldsla, een kipburger, piccalilly en de gekaramelliseerde uien. Schep de bloemkoolroosjes om met de rest van de peterselie en de rest van de veldsla. Serveer de salade bij de burgers.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 11-12

Kipburgers met gekaramelliseerde ui en piccalilly

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­bur­gers met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui en pic­ca­lil­ly

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 middelgrote uien
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd de uien in halve ringen en de peterselie fijn.

3
3
  • 300 g kipgehakt naturel

Meng het kipgehakt met ¾ van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Vorm er met natte handen per persoon 1 burger van.

5
5
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de uien 25 min. op laag vuur.

6
6

Schuif de laatste 12 min. de uien aan de kant. Leg de burgers erbij en bak goudbruin en gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 800 g bloemkoolroosjes

Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes.

8
8
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el kerriepoeder

Meng de rest van de olie met de kerrie en schep om met de bloemkoolroosjes.

9
9

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

11
11
  • 4 robuuste speltbroodjes

Bak de laatste 8 min. de broodjes mee.

12
12
  • 15 g veldsla
  • 4 el Kesbeke Kleintje Amsterdamse piccalilly

Snijd de broodjes doormidden en beleg achtereenvolgens met een beetje veldsla, een kipburger, piccalilly en de gekaramelliseerde uien.

13
13
  • 70 g veldsla

Schep de bloemkoolroosjes om met de rest van de peterselie en de rest van de veldsla.

14
14

Serveer de salade bij de burgers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.