bewaar
Kipburgers met gekaramelliseerde ui en piccalilly
Kipburgers met gekaramelliseerde ui en piccalilly
bewaar

Kipburgers met gekaramelliseerde ui en piccalilly

Natuurlijk op een broodje. Lekker met een salade van geroosterde bloemkoolroosjes.

30 min. bereiden
15 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote ui

15 g

verse platte peterselie

300 g

kipgehakt naturel

4 el

milde olijfolie

800 g

bloemkoolroosjes

1 el

kerriepoeder

4

robuust speltbroodje

85 g

veldsla

4 el

Kesbeke Kleintje Amsterdamse piccalilly

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Natuurlijk op een broodje. Lekker met een salade van geroosterde bloemkoolroosjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen en de peterselie fijn. Meng het kipgehakt met ¾ van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met natte handen per persoon 1 burger van.

2

Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de uien 25 min. op laag vuur. Schuif de laatste 12 min. de uien aan de kant. Leg de burgers erbij en bak goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3

Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Meng de rest van de olie met de kerrie en schep om met de bloemkoolroosjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Bak de laatste 8 min. de broodjes mee.

4

Snijd de broodjes doormidden en beleg ze achtereenvolgens met een beetje veldsla, een kipburger, piccalilly en de gekaramelliseerde uien. Schep de bloemkoolroosjes om met de rest van de peterselie en de rest van de veldsla. Serveer de salade bij de burgers.