bewaar
Hollandse kabeljauwburger met augurkensalsa en salade
Hollandse kabeljauwburger met augurkensalsa en salade
bewaar

Hollandse kabeljauwburger met augurkensalsa en salade

Zo wil je elke dag wel burgers eten!

15 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

robuuste speltbroodjes

2 el

traditionele olijfolie

4

verse kabeljauwburgers

1

rode ui

235 ml

Kesbeke augurkenblokjes

1

komkommer

1 schaal

Tasty Tom trostomaat

100 g

botersla

3 el

slasaus met yoghurt

Zo wil je elke dag wel burgers eten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

2

Snipper ondertussen de ui. Laat de augurkenblokjes uitlekken, maar vang 1 el vocht per 4 personen op. Meng de ui met de augurk, het opgevangen vocht en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Meng ⅔ van de botersla met de slasaus, komkommer en tomaten. Snijd de broodjes overlangs doormidden. Beleg elk broodje met wat sla, een burger en 1 el salsa. Serveer de rest van de salade en de salsa erbij.

variatietipIn plaats van Twentse volkorenbollen kun je de burgers ook serveren op gewone volkorenbollen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hollandse kabeljauwburger met augurkensalsa en salade

Zo wil je elke dag wel burgers eten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig