Hol­land­se ka­bel­jauw­bur­ger met au­gur­ken­sal­sa en sa­la­de

Zo wil je elke dag wel burgers eten!

(18) waardeer
hollands hoofdgerecht Zo wil je elke dag wel burgers eten! 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de volkorenbollen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Snipper ondertussen de ui. Laat de augurkenblokjes uitlekken, maar vang 1 el vocht per 4 personen op. Meng de ui met de augurk, het opgevangen vocht en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Meng ⅔ van de botersla met de slasaus, komkommer en tomaten. Snijd de broodjes overlangs doormidden. Beleg elk broodje met wat sla, een burger en 1 el salsa. Serveer de rest van de salade en de salsa erbij.

variatietip:

In plaats van Twentse volkorenbollen kun je de burgers ook serveren op gewone volkorenbollen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse kabeljauwburger met augurkensalsa en salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se ka­bel­jauw­bur­ger met au­gur­ken­sal­sa en sa­la­de

1
1
  • 4 Twentse afbakvolkorenbollen

Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de volkorenbollen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 4 verse kabeljauwburgers

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 1 rode ui
  • 235 ml Kesbeke augurkenblokjes

Snipper ondertussen de ui. Laat de augurkenblokjes uitlekken, maar vang 1 el vocht op.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie

Meng de ui met de augurk, het opgevangen vocht en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 komkommer
  • 1 schaal Tasty Tom trostomaat

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in partjes.

6
6
  • 67 g botersla
  • 3 el slasaus met yoghurt

Meng de botersla met de slasaus, komkommer en tomaten.

7
7
  • 33 g botersla

Snijd de broodjes overlangs doormidden. Beleg elk broodje met wat sla, een burger en 1 el salsa. Serveer de rest van de salade en de salsa erbij.

variatietip:

In plaats van Twentse volkorenbollen kun je de burgers ook serveren op gewone volkorenbollen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.