bewaar
Hollandse salade met ei en tomaat
Hollandse salade met ei en tomaat
bewaar

Hollandse salade met ei en tomaat

30 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

Tasty Tom trostomaten

1 teen

knoflook

3 el

rodewijnazijn

1 tl

zout

2

middelgrote eieren

1

kropsla

1

komkommer

1

rode ui

3 el

slaolie

Aan de slag

1

Snijd de tomaat en knoflook in partjes. Meng de knoflook, azijn en het zout in een kom en roer tot het zout is opgelost. Schep de tomaten erdoor en laat 20 min. staan. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel en snijd ze in de lengte in parten.

2

Haal de bladeren van de kropsla en leg die in een schaal. Snijd de komkommer in schuine plakken en de ui in dunne ringen. Leg de komkommer same met de uiringen op de sla. Leg de tomatenpartjes zonder de knoflook op de salade. Zeef het knoflook-azijnmengsel en roer de slaolie erdoor. Leg de eieren op de salade en besprenkel met de dressing.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.