Pad­den­stoe­len van to­maat en ei

Gezonde snacks hoeven helemaal niet saai te zijn: dat bewijzen deze paddenstoelen.

(98) waardeer
hollands borrelhapje Gezonde snacks hoeven helemaal niet saai te zijn: dat bewijzen deze paddenstoelen. 6 personen
4 98

Advertentie

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd van elk ei een klein stukje van de boven- en onderkant.
  2. Halveer de tomaten. Schep de zaadlijsten uit de tomaten uit en zorg dat de buitenkant heel blijft. Dep de binnen- en buitenkant van de tomaat helemaal droog. Breng de kwark eventueel op smaak met wat zout.
  3. Zet alle eieren rechtop op een schaal en verdeel de helft van de kwark over de bovenkant van de eieren. Zet de tomatenkapjes erop. Doe de rest van de kwark in een boterhamzakje. Knip van een van de zijkanten een klein puntje zodat je het als spuitzak kunt gebruiken. Zet stippen met het spuitzakje op elk tomatenkapje.

Tip:

Gooi de zaadlijsten van de tomaten niet weg, lekker als basis voor een tomatensalsa.

serveertip:

Garneer de paddenstoelen met bieslook en/of tuinkers (als eetbaar gras).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelen van tomaat en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len van to­maat en ei

1
1
  • 6 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.

2
2

Snijd van elk ei een klein stukje van de boven- en onderkant.

3
3
  • 3 Tasty Tom trostomaten

Halveer de tomaten. Schep de zaadlijsten uit de tomaten uit en zorg dat de buitenkant heel blijft.

4
4

Dep de binnen- en buitenkant van de tomaat helemaal droog.

5
5
  • 50 g magere kwark

Breng de kwark eventueel op smaak met wat zout.

6
6

Zet alle eieren rechtop op een schaal en verdeel de helft van de kwark over de bovenkant van de eieren. Zet de tomatenkapjes erop.

7
7

Doe de rest van de kwark in een boterhamzakje. Knip van een van de zijkanten een klein puntje zodat je het als spuitzak kunt gebruiken.

8
8

Zet stippen met het spuitzakje op elk tomatenkapje.

serveertip:

Garneer de paddenstoelen met bieslook en/of tuinkers (als eetbaar gras).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.