Pad­den­stoe­len van to­maat en ei

(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 6 personen
4 97

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de eieren in 8 minuten hard, spoel ze af onder koud stromend water en pel ze. Snijd van elk ei een klein stukje van de onderkant en van de bovenkant. Halveer alle tomaten, en verwijder van alle onderkanten (dus het stuk zonder kroontje) de binnenkant. Dep de binnen- en buitenkant helemaal droog (de rest van de tomaat wordt in dit recept verder niet gebruikt). Breng de kwark met een klein beetje zout op smaak. Zet alle eieren rechtop op een schaaltje en leg op de bovenkant van elk ei een klein beetje kwark. Doe de rest van de kwark in een boterhamzakje en knip van een van de zijkanten een puntje, zodat het als een spuitzakje gebruikt kan worden. Maak met behulp van het spuitzakje stippen op elk tomatenkapje, en leg er 1 op elk ei. Garneer de paddenstoelen eventueel met bieslook.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.