Ba­guet­te os­sen­worst met pic­ca­lil­ly

Besmeer je broodje voor een pikante touch eens met wat piccalilly. Verrassend!

(2) waardeer
lunch Besmeer je broodje voor een pikante touch eens met wat piccalilly. Verrassend! 2 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommers in schuine plakjes. Snijd de ossenworst in plakken: 4 per persoon. Bestrijk deze aan beide kanten met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in een koekenpan zonder olie of boter 30 sec. op hoog vuur. Keer halverwege. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden. Besmeer beide helften met de piccalilly. Beleg de onderste helft achtereenvolgens met de veldsla, ossenworst en komkommer. Leg de bovenste helft van het brood erop en druk licht aan. Halveer het hele stokbrood en serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.640 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 41-42

Baguette ossenworst met piccalilly

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­guet­te os­sen­worst met pic­ca­lil­ly

1
1
  • 1 afbakstokbrood

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 3 snoepkomkommers
  • 200 g ossenworst

Snijd ondertussen de komkommers in schuine plakjes. Snijd de ossenworst in plakken: 4 per persoon.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de ossenworstplakken aan beide kanten met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4

Bak in een koekenpan zonder olie of boter 30 sec. op hoog vuur. Keer halverwege.

5
5
  • 4 el piccalilly

Snijd het stokbrood in de lengte doormidden. Besmeer beide helften met de piccalilly.

6
6
  • 35 g veldsla

Beleg de onderste helft achtereenvolgens met de veldsla, ossenworstplakken en komkommer.

7
7

Leg de bovenste helft van het brood erop en druk licht aan. Halveer het hele stokbrood en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.