Amsterdamse crostini met ossenworst

Advertentie
Ingrediënten
- 12 sneetjes meergranen stokbrood
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 theelepels mosterd (pittige)
- ½ zakje veldsla (a 75 g)
- 1 ossenworst ((ca. 200 g), in 12 plakjes)
- 12 Amsterdamse uien (in stukjes)
- versgemalen zwarte peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sneetjes stokbrood in broodrooster of onder ovengrill goudbruin roosteren. In kommetje crème fraîche met mosterd mengen. Sneetjes brood besmeren met mosterdmengsel. Veldsla over broodjes verdelen en plakjes ossenworst erop leggen, garneren met uitjes. Peper erover malen en serveren.
Tip:
In plaats van zilveruitjes is een beetje olijventapenade op de worst ook heel lekker. Probeer ook eens: een tosti kaas-ossenworst, of rulgebakken ossenworst door de pasta.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 105 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 0 g