Linzen-witlofsalade met cervelaat

Deze goedgevulde salade serveer je als brunch- of bijgerecht. Door de knapperige biet en hartige bite van cervelaat blijf je opscheppen.

575 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de plakjes worst in stukjes van een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worst in 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed.

  3. Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de augurkenblokjes uitlekken, maar vang het vocht op. Meng 2 el vocht (bij 4 personen) uit het potje augurken met de olie en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper.

  4. Meng de sla in een schaal met het witlof, de linzen, augurk, biet en de dressing. Verkruimel de feta erboven en verdeel de cervelaat erover.

Linzen-witlofsalade met cervelaat

Deze goedgevulde salade serveer je als brunch- of bijgerecht. Door de knapperige biet en hartige bite van cervelaat blijf je opscheppen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig