bewaar
Kipburger met linzen, gebakken aardappeltjes en witlofsalade
Kipburger met linzen, gebakken aardappeltjes en witlofsalade
bewaar

Kipburger met linzen, gebakken aardappeltjes en witlofsalade

De salade met druiven en mangochutney zorgt voor een fruitig feestje!

25 min. bereiden
redelijk pittig
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

arachideolie

600 g

bakaardappeltjes

2 tl

hot currypoeder

310 g

linzen in pot

1 schaal

kipgehakt gekruid

20 g

verse platte peterselie

2 tl

garam masala

500 g

witlof

250 g

pitloze rode druiven

5 el

mangochutney

1 el

azijn

3 el

kraanwater

Dit heb je nodig

  • bolzeef

De salade met druiven en mangochutney zorgt voor een fruitig feestje!

Aan de slag

1

Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes met de hot curry in 20 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel wat zout toe.

2

Laat ondertussen de linzen uitlekken in de bolzeef, maar spoel ze niet af. Meng ze door het kipgehakt. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Meng de helft van de peterselie met de garam masala en peper door het gehakt. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het gehakt. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 12 min. gaar.

3

Was ondertussen het witlof, snijd de onderkant van de stronken en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in reepjes. Was en halveer de druiven. Roer 1 el mangochutney los met de azijn en het water. Meng de rest van de peterselie met het witlof en druiven en besprenkel met de dressing.

4

Serveer de burgers met de bakaardappeltjes en de salade en geef de rest van de mangochutney erbij.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.