Varkenshaas met witlof-druivensalade
Aardappelen, vlees en groente net even anders.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 el arachideolie
- 600 g aardappelballetjes
- 300 g varkenshaas
- 3 el honingmosterd
- 2 tl gedroogde dragon
- 4 el milde yoghurt
- 500 g witlof
- 15 g verse platte peterselie
- 150 g pitloze rode druiven
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aardappelballetjes 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Snijd ondertussen de varkenshaas in stukjes. Meng 1/3 van de mosterd met de rest van de olie, de dragon, peper en eventueel zout en schep door de varkenshaas. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 8 min. goudbruin. Keer halverwege.
- Meng ondertussen voor de dressing de rest van de mosterd, de yoghurt, peper en eventueel zout in een ruime kom. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes en de peterselie fijn. Schep met de druiven door de dressing. Verdeel de varkenshaas met de aardappelballetjes over de borden en serveer de witlofsalade ernaast.

Vlees grillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 735 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Varkenshaas met witlof-druivensalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Varkenshaas met witlof-druivensalade
- 2 el arachideolie
- 600 g aardappelballetjes
Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelballetjes 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 300 g varkenshaas
Snijd ondertussen de varkenshaas in stukjes.
- 1 el honingmosterd
- 2 el arachideolie
- 2 tl gedroogde dragon
Meng de mosterd met de olie, de dragon, peper en eventueel zout en schep door de varkenshaas.
- 2 el honingmosterd
- 4 el milde yoghurt
Meng ondertussen voor de dressing de mosterd, de yoghurt, peper en eventueel zout in een ruime kom.
- 500 g witlof
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.
- 15 g verse platte peterselie
- 150 g pitloze rode druiven
Snijd het witlof in reepjes en de peterselie fijn. Schep met de druiven door de dressing.
Verdeel de varkenshaas met de aardappelballetjes over de borden en serveer de witlofsalade ernaast.