bewaar
Varkenshaas met appel-gembersaus
Varkenshaas met appel-gembersaus
bewaar

Varkenshaas met appel-gembersaus

Lekker Hollands. Met appelmoes.

25 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

krieltjes

2 el

traditionele olijfolie

300 g

varkenshaas

500 g

witlof

2

medium handsinaasappels

10 g

peterselie

2 el

yoghurtmayonaise

360 g

appelmoes

3 cm

verse gember

Lekker Hollands. Met appelmoes.

Aan de slag

1

Kook de krieltjes in 10 min. beetgaar. Verhit olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in 10 min. rondom bruin. Snijd de onderkant van de witlof. Snijd het lof in ringen.

2

Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Verwijder met een mes de schil en het witte vlies. Verwijder ook de schil en het vlies van een 2e sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen en wip het vruchtvlees er tussenuit. Vang het sap op. Doe het sap en de partjes bij het lof.

3

Snijd de peterselie fijn. Meng de yoghurtmayonaise met de fijngesneden peterselie, peper en zout. Roer de dressing door de witlofsalade.

4

Giet de krieltjes af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan. Laat het vlees op een bord 5 min. afgedekt rusten.

5

Doe ondertussen de appelmoes in een steelpan. Schil en rasp 3 cm verse gember. Meng de gember met het sinaasappelrasp door de appelmoes. Verwarm de saus in 2 min. al roerend op laag vuur (laat niet koken).

6

Snijd de varkenshaas in plakjes, verdeel over de borden en serveer met de saus, krieltjes en witlofsalade.

combinatietipRoer een flinke hand rozijnen en wat halve walnoten door de witlofsalade.