Var­kens­haas met bloem­kool & kriel­tjes

Een net-even-anders-versie van ‘gewoon’ aardappelen, groente en vlees.

(14) waardeer
hollands hoofdgerecht Een net-even-anders-versie van ‘gewoon’ aardappelen, groente en vlees. 4 personen
4 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes en kook ze in 15 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik. Halveer ondertussen de grotere bloemkoolroosjes en kook alle roosjes in 5 min. beetgaar. Giet af. Halveer de varkenshaas in de lengte, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de varkenshaas in 5 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer regelmatig. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord. Laat rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet in de pan, breng aan de kook en laat 1 min. koken.
  2. Meng ondertussen in een kommetje de ketchup, ketjap en azijn. Voeg het ketjapmengsel en de boter of margarine toe aan de jus en laat 3 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Snijd de varkenshaas in stukken en verdeel samen met de bloemkool en krieltjes over de borden. Verdeel de saus over het vlees en de chilisaus over de bloemkool.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

serveertip:

Eten er kinderen mee? Giet de chilisaus niet over de bloemkool, maar serveer deze apart erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 840 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 04 - Lang leve de keukenkoning(in) , Allerhande Box week 51 2016 , Allerhande Box

Varkenshaas met bloemkool & krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met bloem­kool & kriel­tjes

1
1
  • 1 kg krieltjes

Halveer de krieltjes en kook ze in 15 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik.

2
2
  • 800 g koelverse bloemkoolroosjes

Halveer ondertussen de grotere bloemkoolroosjes en kook alle roosjes in 5 min. beetgaar. Giet af.

3
3
  • 300 g varkenshaas
  • 2 el milde olijfolie

Halveer de varkenshaas in de lengte, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de varkenshaas in 5 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer regelmatig.

5
5

Neem het vlees uit de pan en leg op een bord. Laat rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

6
6
  • 100 ml kraanwater

Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet in de pan, breng aan de kook en laat 1 min. koken.

7
7
  • 6 el ketchup
  • 3 el ketjap manis
  • 1½ el azijn

Meng ondertussen in een kommetje de ketchup, ketjap en azijn.

8
8
  • 30 g ongezouten roomboter

Voeg het ketjapmengsel en de boter of margarine toe aan de jus en laat 3 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur.

9
9

Snijd de varkenshaas in stukken en verdeel samen met de bloemkool en krieltjes over de borden.

10
10
  • 4 el chilisaus

Verdeel de saus over het vlees en de chilisaus over de bloemkool.

serveertip:

Eten er kinderen mee? Giet de chilisaus niet over de bloemkool, maar serveer deze apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.