bewaar
Gemarineerde varkenshaas met chilidip
Gemarineerde varkenshaas met chilidip
bewaar

Gemarineerde varkenshaas met chilidip

10 min. bereiden
30 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teentje

knoflook

1 theelepel

gemalen koriander (ketoembar)

1½ eetlepel

limoensap

1 eetlepel

ketjap manis

1

varkenshaas

4 eetlepels

zoete chilisaus

½ eetlepel

Thaise vissaus

1 eetlepel

geroosterde sesamzaadjes

Dit heb je nodig

  • fonduepan met olie

  • fonduevorken

Aan de slag

In schaal marinade roeren van knoflook, korianderzaad, 1/2 el limoensap en ketjap. Vleesblokjes minstens 30 min. marineren. In kom chilisaus mengen met vissaus, sesamzaad en rest van limoensap. Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. Aan tafel telkens een blokje vlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2-3 min. goudbruin en gaar bakken. Stukjes varkenshaas in chilisaus dopen.

algemeenVariatietip: Op dezelfde manier bereidt u natuurlijk ook andere soorten vlees. Bijvoorbeeld van kipfilet, kalkoen of lamsvlees. Snijd het vlees eens in dunne plakjes en steek elk plakje zigzag aan een fonduevork of satéstokje.