Gemarineerde varkenshaas met chilidip

Advertentie
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1½ eetlepel limoensap
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 varkenshaas (in blokjes van 2 cm)
- 4 eetlepels zoete chilisaus
- ½ eetlepel Thaise vissaus
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Keukenspullen
- fonduepan met olie
- fonduevorken
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In schaal marinade roeren van knoflook, korianderzaad, 1/2 el limoensap en ketjap. Vleesblokjes minstens 30 min. marineren. In kom chilisaus mengen met vissaus, sesamzaad en rest van limoensap. Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. Aan tafel telkens een blokje vlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2-3 min. goudbruin en gaar bakken. Stukjes varkenshaas in chilisaus dopen.
Tip:
Variatietip: Op dezelfde manier bereidt u natuurlijk ook andere soorten vlees. Bijvoorbeeld van kipfilet, kalkoen of lamsvlees. Snijd het vlees eens in dunne plakjes en steek elk plakje zigzag aan een fonduevork of satéstokje.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 130 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 5 g
- vet 8 g