bewaar
Saté van varkensvlees
Saté van varkensvlees
bewaar

Saté van varkensvlees

30 min. bereiden
1 uur wachten
54waarderingen

Ingrediënten

5 personen

500 g

varkenshaas

2

sjalotjes

2 teentjes

knoflook

5 el

ketjap manis

1 el

citroensap

1 tl

djinten (gemalen komijn)

2 tl

ketoembar

peper

ketjap

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Vlees in blokjes van 1 1/2 - 2 cm snijden. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. In kom ketjap, citroensap, sjalotjes, knoflook, djinten, ketoembar en peper door elkaar roeren. Vlees erdoor scheppen en minstens 1 uur laten marineren in de koelkast. Satéstokjes in koud water leggen.

2

Vlees aan satéstokjes rijgen. Vlees op barbecue, in grillpan of onder grill in ca. 10 minuten bruin en gaar roosteren. Met ketjapsaus serveren (zie tip).

algemeenKetjapsaus: Fruit 1 gesnipperde ui, 2 uitgeperste knoflookteentjes en 11/2 theelepel sambal 2 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg 1 dl ketjap manis, 1 eetlepel citroensap of azijn, 10 g bruine basterdsuiker, 1 dl water en wat peper toe. Saus 5 minuten zachtjes laten koken. Eventueel extra sambal toevoegen.