bewaar
Saté
Saté
bewaar

Saté

30 min. bereiden
licht pittig
120waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

varkenshaas

1 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

6 el

ketjap manis

2 el

zonnebloemolie

1

ui

200 g

pindakaas

100 g

kokosmelk

1 el

sambal oelek

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Snijd de varkenshaas in blokjes van 1 cm. Pers de helft van de gember en de helft van de knoflook boven de varkenshaasblokjes. Schep het vlees om met ⅓ van de ketjap en de helft van de olie en laat het 15 min. marineren. Snipper de ui.

2

Verhit de rest van de olie in een pannetje met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudgeel. Pers de rest van de gember en knoflook boven de ui en roer de pindakaas erdoor. Schenk de rest van de ketjap en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de satésaus op laag vuur 10 min. zacht koken en breng op smaak met de sambal en eventueel zout.

3

Rijg de blokjes vlees aan de stokjes. Verhit de grillpan en gril hierop de satéstokjes in 7-8 min. gaar en bruin, draai regelmatig. Serveer de satéstokjes met de satésaus.

combinatietip Lekker met witte rijst, kroepoek en komkommersalade.

bereidingstipWeek de satéstokjes minstens een half uur in water voor gebruik, dan verbranden ze niet tijdens het grillen.