bewaar
Gehaktballetjes met satésaus
Gehaktballetjes met satésaus
bewaar

Gehaktballetjes met satésaus

25 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

zonnebloemolie

1 schaaltje

gehaktballetjes

1

ui

1 teentje

knoflook

200 g

pindakaas

½ blik

kokosmelk

1 eetlepel

ketjap manis

1 theelepel

sambal oelek

2

komkommers

1

bruin stokbrood

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

Verwarm 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 10-15 minuten gaar en rondom bruin. Verwarm 1 eetlepel olie in een pannetje met dikke bodem en bak op een laag vuur de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en roer dit tot een gladde saus. Breng de saus aan de kook en laat iets indikken. Meng er de ketjap en de sambal door. Was de komkommers, maar schil ze niet. Schaaf de komkommer in plakjes. Meng in een schaal de komkommer met de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper. Rijg de gehaktballetjes aan de satéprikkers. Serveer de spiesjes met de satésaus, de komkommer en het stokbrood.

algemeenMeng voor extra pit nog 1 centimeter versgeraspte gemberwortel door de satésaus.