bewaar
Gestoomde visbroodjes
Gestoomde visbroodjes
bewaar

Gestoomde visbroodjes

50 min. bereiden
30 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

16 porties

½ pak

witbroodmix

1 theelepel

suiker

3 eetlepels

olie

4

sjalotjes

1 teentje

knoflook

1 cm

gemberwortel

½

limoen

300 g

kabeljauwfilet

1½ theelepel

gemalen komijn (djinten)

2 eetlepels

ketjap manis

Dit heb je nodig

  • stoompan

  • wok

  • bakpapier

Aan de slag

1

In kom broodmix met suiker, 1 eetlepel olie en 1 1/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot deeg kneden en ca. 10 minuten laten rijzen. Sjalotjes en knoflook pellen en fijnhakken. Gemberwortel schillen en fijnhakken. Limoen uitpersen. Kabeljauw in blokjes snijden. In wok rest van olie verhitten en sjalot, knoflook, gember en komijn ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Kabeljauw, sap en ketjap erdoor scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Laten afkoelen. Van gerezen deeg 16 balletjes vormen en elk balletje uitrollen tot rond lapje deeg. 1/2 Eetlepel visvulling op midden van deeg scheppen, deegrand vochtig maken en om vulling heen vouwen tot bal. Op zelfde wijze nog 15 visbroodjes maken en met sluiting naar beneden op bakpapier leggen, met licht vochtige theedoek afdekken en ca. 30 minuten laten rijzen.

2

In stoompan ruim water aan de kook brengen. Helft van visbroodjes op bakpapier in stoommandje leggen en afgedekt in ca. 15 minuten gaar stomen. Op zelfde wijze rest gaar stomen.