bewaar
Gegrilde tofusaté
Gegrilde tofusaté
bewaar

Gegrilde tofusaté

30 min. bereiden
30 min. wachten
12waarderingen

Ingrediënten

3 eetlepels

ketjap manis

2 eetlepels

olie

1 theelepel

sambal oelek

2 tenen

knoflook

1 theelepel

gemalen komijn (djinten)

1 bak

tofu naturel

250 g

eiermie

750 g

prei

2 eetlepels

verse koriander

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • grillpan

Aan de slag

1

Marinade: meng de ketjap, 1 el olie, de sambal, de knoflook en de komijn.

2

Dep de tofu droog en schep de blokjes door de marinade. Marineer de tofu minstens 30 min. in de koelkast; schep af en toe om.

3

Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg de tofublokjes aan de satéprikkers. Houd de marinade apart.

4

Verhit een grillpan en bak de tofusaté in 6-8 min. rondom goudbruin. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de prei 5 min. Voeg de mie en de tofumarinade toe en warm 1 min. al omscheppend mee. Serveer met de koriander.