bewaar
Tofusaté
Tofusaté
bewaar

Tofusaté

30 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

zilvervliesrijst

375 g

tofu naturel

½

rode peper

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

zonnebloemolie

1

ui

600 g

sperziebonen

200 ml

halfvolle melk

100 g

pindakaas

1 theelepel

gemalen komijn (djinten)

1 eetlepel

zoute ketjap

2 takjes

verse munt

Aan de slag

Zilvervliesrijst in 20 min. in open pan gaarkoken, daarna van vuur af 5 min. in gesloten pan laten nastomen. Tofu, peper, knoflook en 3 el olie door elkaar scheppen en 5 min. laten staan. In braadpan rest van olie verhitten. Ui 1 min. fruiten. Sperziebonen toevoegen en meebakken. Na 3 min. 200 ml water met 1/2 tl zout toevoegen. Bonen aan de kook brengen, 8 min. laten koken en afgieten. In koekenpan tofu met marinade in 10 min. knapperig bakken. In steelpan melk met pindakaas verhitten, tot satésaus roeren en op smaak brengen met zout, peper, komijn en ketjap. Rijst met sperziebonen en satésaus over vier borden verdelen. Tofu op saus scheppen. Gerecht bestrooien met munt.