Ingrediënten
4 personen
250 g
zilvervliesrijst
375 g
tofu naturel
½
rode peper
2 teentjes
knoflook
4 eetlepels
zonnebloemolie
1
ui
600 g
sperziebonen
200 ml
halfvolle melk
100 g
pindakaas
1 theelepel
gemalen komijn (djinten)
1 eetlepel
zoute ketjap
2 takjes
verse munt
Aan de slag
Zilvervliesrijst in 20 min. in open pan gaarkoken, daarna van vuur af 5 min. in gesloten pan laten nastomen. Tofu, peper, knoflook en 3 el olie door elkaar scheppen en 5 min. laten staan. In braadpan rest van olie verhitten. Ui 1 min. fruiten. Sperziebonen toevoegen en meebakken. Na 3 min. 200 ml water met 1/2 tl zout toevoegen. Bonen aan de kook brengen, 8 min. laten koken en afgieten. In koekenpan tofu met marinade in 10 min. knapperig bakken. In steelpan melk met pindakaas verhitten, tot satésaus roeren en op smaak brengen met zout, peper, komijn en ketjap. Rijst met sperziebonen en satésaus over vier borden verdelen. Tofu op saus scheppen. Gerecht bestrooien met munt.
Tofusaté

hoofdgerecht
null personen
655 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Zilvervliesrijst in 20 min. in open pan gaarkoken, daarna van vuur af 5 min. in gesloten pan laten nastomen. Tofu, peper, knoflook en 3 el olie door elkaar scheppen en 5 min. laten staan. In braadpan rest van olie verhitten. Ui 1 min. fruiten. Sperziebonen toevoegen en meebakken. Na 3 min. 200 ml water met 1/2 tl zout toevoegen. Bonen aan de kook brengen, 8 min. laten koken en afgieten. In koekenpan tofu met marinade in 10 min. knapperig bakken. In steelpan melk met pindakaas verhitten, tot satésaus roeren en op smaak brengen met zout, peper, komijn en ketjap. Rijst met sperziebonen en satésaus over vier borden verdelen. Tofu op saus scheppen. Gerecht bestrooien met munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)250 g zilvervliesrijst
375 g tofu naturel
½ rode peper
2 teentjes knoflook
4 eetlepels zonnebloemolie
1 ui
600 g sperziebonen
200 ml halfvolle melk
100 g pindakaas
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 eetlepel zoute ketjap
2 takjes verse munt