bewaar
Rijsttraybake met zwarte bonen, sperziebonen en tofu
Rijsttraybake met zwarte bonen, sperziebonen en tofu
bewaar

Rijsttraybake met zwarte bonen, sperziebonen en tofu

Door de rijst in deze vega traybake te garen in een mengsel van groentebouillon, pindakaas en kokosmelk in de oven wordt-ie extra smaakvol.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

tofu naturel

1

rode ui

400 g

zwarte bonen in blik

1 el

zonnebloemolie

3 tenen

knoflook

280 g

zilvervliesrijst

450 g

AH Biologisch diepvries sperziebonen

1

groentebouillontablet

500 ml

heet water

4 el

pindakaas naturel

400 ml

kokosmelk

80 g

ongezouten pinda's

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

  • staafmixer met hoge beker

Door de rijst in deze vega traybake te garen in een mengsel van groentebouillon, pindakaas en kokosmelk in de oven wordt-ie extra smaakvol.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de tofu uitlekken en laat 10 min. drogen in de schone theedoek met iets zwaars erop. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Giet de bonen af en spoel ze onder koud stromend water. Laat uitlekken.

2

Vet een bakplaat in met de olie. Pel de tenen knoflook. Verdeel de ui, zwarte bonen, rijst en bevroren sperziebonen over de bakplaat. Breng alles op smaak met zout en peper.

3

Los het bouillonblokje op in het hete water. Doe de knoflook, pindakaas, kokosmelk en de groentebouillon in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egaal mengsel. Giet het mengsel over de ingrediënten op de bakplaat en schep om zodat alles bedekt is met een laagje ‘saus’. Verkruimel de tofu erboven.

4

Dek de bakplaat af met aluminiumfolie. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.

5

Bestrooi de traybake met de pinda’s.

combinatietipLekker met een beetje soja plantaardig alternatief voor yoghurt erop, of een partje limoen erbij.

combinatietipOok lekker met srirachasaus.