Zilvervliesrijst met sperziebonen, kool en tofuspiesjes

Dit smaakvolle vegan rijstgerecht is lief voor de aarde én voor je portemonnee!

670 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 C. Verwijder de harde stronk van de rodekool en snijd de kool in repen van 1 cm. Schil de winterpeen en snijd in schuine stukken van ca. 1 cm. Schep de kool, peen en sperziebonen om met de helft van de olie, en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in de oven. Schep halverwege om.

  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

  3. Dep ondertussen de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Schep om met de paprikapoeder en de rest van de olie en rijg ze aan de satéprikkers. Verhit een grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de tofusaté 8 min. Keer regelmatig.

  4. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de pindakaas met de sojadrink, het water en de knoflook in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur al roerend 2 min. zachtjes koken tot de gewenste sausdikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Meng de geroosterde groente met de azijn. Verdeel ⅔ van de geroosterde groente en de helft van de rijst over borden en leg de tofusatés erop. Verdeel de pindasaus erover en breng op smaak met peper.

Zilvervliesrijst met sperziebonen, kool en tofuspiesjes

Dit smaakvolle vegan rijstgerecht is lief voor de aarde én voor je portemonnee!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Zilvervliesrijst met sperziebonen, kool en tofuspiesjes30 min.
Paddenstoelenstroganoff met meergranenrijst15 min.
Vegetarische kip kerrie met rijst 25 min.
Romige kip met broccoli, prei en rijst20 min.
Pilav met peer, rozijnen en spinazie25 min.

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel