bewaar
Prei-mie met surimi
Prei-mie met surimi
bewaar

Prei-mie met surimi

20 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 pakjes

surimisticks

2 teentjes

knoflook

50 g

verse gember

3 eetlepels

zonnebloemolie

8 eetlepels

ketjap manis

2 theelepels

sambal oelek

2 zakken

prei

1 zak

Chinese eiermie

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Surimisticks in lengte in vieren snijden. Knoflook pellen en snijden. Gember schillen en snijden. 1 el olie verhitten en hierin knoflook en gember 1 min. bakken. Vuur uitzetten. Ketjap en sambal toevoegen en even laten trekken. Prei schoonmaken, grove groen verwijderen. In 3 stukken verdelen en in lange dunne reepjes snijden. Chinese eiermie bereiden volgens aanwijzingen op de verpakking. In wok rest olie verhitten en hierin preireepjes 4 min. roerbakken. Surimi, mie, ketjapmengsel en naar smaak zout en peper erdoor scheppen. Goed verwarmen. Prei-mie op 4 borden scheppen.