bewaar
Mie-wokschotel met paksoi
Mie-wokschotel met paksoi
bewaar

Mie-wokschotel met paksoi

Paksoi wordt veel gebruikt in de Chinese keuken. Niet voor niets, de pittige smaak doet 't goed in veel gerechten.

20 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

Chinese eiermie

1 struik

paksoi

1

rode paprika

1

ui

4 el

zonnebloemolie

180 g

tofuroerbakreepjes pittig

50 ml

ketjap manis

4 el

seroendeng

Dit heb je nodig

  • wok

Paksoi wordt veel gebruikt in de Chinese keuken. Niet voor niets, de pittige smaak doet 't goed in veel gerechten.

Aan de slag

1

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Maak de paksoi schoon en snijd in repen. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en tofu 2 min.

2

Schep de paprika en paksoi door de tofu en bak 3 min. mee. Warm de ketjap 1 min. mee. Schep de mie door het groentemengsel en roerbak 1 min. Verdeel de mie over de borden en bestrooi met seroendeng.

tip

combinatietipLekker met Thaise chilisaus.