Mie-wokschotel met paksoi
Paksoi wordt veel gebruikt in de Chinese keuken. Niet voor niets, de pittige smaak doet 't goed in veel gerechten.
500 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
250 g
1 struik
1
1
4 el
180 g
50 ml
4 el
Dit heb je nodig
wok
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2004 week 10-11 - 2004 week 10-11
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Maak de paksoi schoon en snijd in repen. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en tofu 2 min.
Schep de paprika en paksoi door de tofu en bak 3 min. mee. Warm de ketjap 1 min. mee. Schep de mie door het groentemengsel en roerbak 1 min. Verdeel de mie over de borden en bestrooi met seroendeng.
- combinatietipLekker met Thaise chilisaus.
Mie-wokschotel met paksoi
Paksoi wordt veel gebruikt in de Chinese keuken. Niet voor niets, de pittige smaak doet 't goed in veel gerechten.

hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Maak de paksoi schoon en snijd in repen. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en tofu 2 min.
Schep de paprika en paksoi door de tofu en bak 3 min. mee. Warm de ketjap 1 min. mee. Schep de mie door het groentemengsel en roerbak 1 min. Verdeel de mie over de borden en bestrooi met seroendeng.
combinatietip:Lekker met Thaise chilisaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g Chinese eiermie
1 struik paksoi
1 rode paprika
1 ui
4 el zonnebloemolie
180 g tofuroerbakreepjes pittig
50 ml ketjap manis
4 el seroendeng
Dit heb je nodig
wok




