bewaar
Rijst met biefstukreepjes
Rijst met biefstukreepjes
bewaar

Rijst met biefstukreepjes

Door de marinade twee keer te gebruiken, krijgt dit gerecht extra veel smaak.

25 min. bereiden
licht pittig
157waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

400 g

biefstuk

5 el

ketjap manis

1 tl

sambal oelek

2 tenen

knoflook

400 g

prei

5 el

zonnebloemolie

250 g

taugé

Dit heb je nodig

  • wok

Door de marinade twee keer te gebruiken, krijgt dit gerecht extra veel smaak.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstuk in reepjes, pel de knoflook en meng in een schaaltje de ketjap en sambal. Pers de knoflook erboven uit. Leg de biefstuk in een schaal, schep om en laat ca. 15 min. marineren.

2

Maak de prei schoon, was hem en snijd in schuine ringen. Verhit in een wok iets meer dan de helft van de olie en roerbak de biefstuk ca. 3 min. (bewaar de marinade). Haal de biefstuk uit de wok houd deze warm. Verhit de rest van de olie en roerbak de prei ca. 3 min. Voeg de taugė toe en roerbak voor ca. 1 min. Voeg de biefstuk en de marinade toe en bak voor ca. 1 minuut mee. Serveer de biefstuk met rijst.