Rijst met biefstukreepjes
Door de marinade twee keer te gebruiken, krijgt dit gerecht extra veel smaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g pandanrijst
- 400 g biefstukken (schaal)
- 5 el ketjap manis
- 1 tl sambal oelek
- 2 tenen knoflook
- 400 g preien
- 5 el zonnebloemolie
- 250 g taugé (bakje)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstuk in reepjes, pel de knoflook en meng in een schaaltje de ketjap en sambal. Pers de knoflook erboven uit. Leg de biefstuk in een schaal, schep om en laat ca. 15 min. marineren.
- Maak de prei schoon, was hem en snijd in schuine ringen. Verhit in een wok iets meer dan de helft van de olie en roerbak de biefstuk ca. 3 min. (bewaar de marinade). Haal de biefstuk uit de wok houd deze warm. Verhit de rest van de olie en roerbak de prei ca. 3 min. Voeg de taugė toe en roerbak voor ca. 1 min. Voeg de biefstuk en de marinade toe en bak voor ca. 1 minuut mee. Serveer de biefstuk met rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 74 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 545 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Rijst met biefstukreepjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst met biefstukreepjes
- 300 g pandanrijst
- 400 g biefstukken
- 5 el ketjap manis
- 1 tl sambal oelek
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstuk in reepjes. Meng in een schaaltje de ketjap met de sambal.
- 2 tenen knoflook
Pers de knoflook erboven. Leg de biefstuk in een schaal, schep om en laat ca. 15 min. marineren.
- 400 g preien
- 3 el zonnebloemolie
Maak de prei schoon, was hem en snijd in schuine ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de biefstuk ca. 3 min. (bewaar de marinade).
- 2 el zonnebloemolie
- 250 g taugé
Haal de biefstuk uit de wok houd deze warm. Verhit de olie en roerbak de prei ca. 3 min. Voeg de taugė toe en roerbak voor ca. 1 min.
Voeg de biefstuk en de marinade toe en bak voor ca. 1 minuut mee. Serveer de biefstuk met rijst.