bewaar
Rundvleessatés op citroengras
Rundvleessatés op citroengras
bewaar

Rundvleessatés op citroengras

30 min. bereiden
1 uur wachten
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 stengels

citroengras

1 eetlepel

olie

3 eetlepels

ketjap manis

2 eetlepels

zoete chilisaus

1 eetlepel

Thaise vissaus

500 g

biefstuk

4 eetlepels

pinda's

3 eetlepels

verse koriander

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Stengels citroengras in lengte halveren en 1 uur in koud water weken. In kom olie, ketjap, chilisaus en vissaus door elkaar kloppen. Biefstuk door marinade scheppen. Schaal afdekken en vlees in koelkast ca. 1 uur marineren. Biefstuk af en toe omscheppen. Blokjes gemarineerd vlees op uitgelekte stengels citroengras rijgen. Satés naast elkaar in lage schaal leggen en tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.

2

Satés op goed ingevette grilltopper in 8 à 10 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen grillen. Tijdens grillen satés telkens een stukje keren en regelmatig met achtergebleven marinade bestrijken. Satés op schaal leggen en bestrooien met gehakte pinda's en eventueel koriander. Lekker met zoete chilisaus en noedelsalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

algemeenHoe langer het vlees marineert, hoe meer het de smaak van het citroengras, waarop het is geregen, aanneemt. Wees wel voorzichtig met het keren van deze satés. Het citroengras wordt ook vrij heet.