bewaar
Citroengras-garnalensaté
Citroengras-garnalensaté
bewaar

Citroengras-garnalensaté

25 min. bereiden
2 uur wachten
18waarderingen

Ingrediënten

6 porties

½ zak

tijgergarnalen

2 stengels

citroengras

1

limoen

2 eetlepels

olie

1 eetlepel

Thaise vissaus

½

rode peper

2 eetlepels

verse koriander

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • eventueel grilltopper

Aan de slag

1

Snijd de garnalen aan de rugzijde iets in, zodat het darmkanaal (de zwarte draad) vrij komt te liggen. Verwijder deze, spoel de garnalen schoon en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de serehstengels in de lengte in vieren. Prik met een satestokje gaatjes in de garnalen en rijg aan elke citroengrasspies ongeveer 6 garnalen. Meng in een kom het limoensap met de olie, vissaus, rode peper, koriander en knoflook en sprenkel dit over de garnalenspiesjes. Laat de spiesjes minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

2

Gril de garnalenspiesjes op een goed ingevet rooster of grilltopper ca. 5 minuten, tot ze gaar zijn.