bewaar
Gemarineerde garnalen met pandanrijst
Gemarineerde garnalen met pandanrijst
bewaar

Gemarineerde garnalen met pandanrijst

40 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

gepelde tijgergarnalen

1

rode peper

2 teentjes

knoflook

4

limoenen

3

bosuitjes

1 zakje

verse koriander

1 eetlepel

suiker

400 g

pandanrijst

2 eetlepels

olie

2 eetlepels

Thaise vissaus

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Garnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Peper schoonmaken en fijnhakken. Knoflook pellen en fijnhakken. Limoenen halveren en 4 helften uitpersen. Bosuitjes schoonmaken en schuin in dunne ringen snijden. Blaadjes van koriander plukken en blad grof hakken. Marinade maken van limoensap, suiker, peper en knoflook. Garnalen hierin 10 minuten marineren. Intussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing.

2

In koekenpan olie verhitten. Garnalen uit marinade halen, marinade bewaren. Garnalen droogdeppen met keukenpapier en al omscheppende 2 minuten bakken. Halve limoenen op snijkant bij garnalen in pan leggen en nog ca. 2 minuten bakken, tot garnalen mooi roze en limoenen aan snijkant lichtbruin zijn. Uit pan nemen en warmhouden. Marinade bij bakvet in pan schenken. Vissaus en 3-4 eetlepels water toevoegen, al roerende verhitten. Rijst, bosuitjes, koriander en garnalen nog even bakken. Limoenen aan tafel over gerecht uitknijpen.