bewaar
Gebakken rijst met bosui en koriander
Gebakken rijst met bosui en koriander
bewaar

Gebakken rijst met bosui en koriander

35 min. bereiden
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

2

rode uien

1 teentje

knoflook

3

bosuitjes

2

eieren

3 eetlepels

olie

2 eetlepels

Thaise vissaus

1 zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Intussen uien en knoflook pellen en fijnsnipperen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In kom eieren loskloppen.

2

In wok 1 el olie verhitten en losgeklopt ei kort roerbakken, tot ei net gestold maar nog smeuïg is. Roerei op bord scheppen en warmhouden. Ui en knoflook in rest van olie 3 min. zachtjes bakken. Rijst en vissaus erdoor scheppen en rijst nog 5 min. op hoog vuur roerbakken. Korianderblad van steeltjes plukken en fijnhakken. Wok van vuur nemen. Roerei, koriander en bosuitjes door nasi scheppen.

tip

algemeenServeert u deze nasi bij een visgerecht, vervang dan het roerei door roze garnalen. Laat de garnalen de laatste 2 minuten meebakken.