bewaar
Oesterzwammen met soja-sesamdip
Oesterzwammen met soja-sesamdip
bewaar

Oesterzwammen met soja-sesamdip

5 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 eetlepels

mayonaise

1 eetlepel

Japanse sojasaus

1 theelepel

zoete chilisaus

1 eetlepel

geroosterde sesamzaadjes

150 g

oesterzwammen

Dit heb je nodig

  • fonduepan met olie

  • fonduevorken

Aan de slag

In kom mayonaise, sojasaus, chilisaus en sesamzaadjes tot dip mengen. Oesterzwammen schoonvegen, grote exemplaren halveren. Aan tafel telkens oesterzwam aan fonduevork steken en in hete olie in 1-2 min. goudbruin bakken. Gefrituurde oesterzwammen door soja-sesamdip halen.

tip

algemeenAndere paddestoelen: Dit gerechtje is ook lekker met andere paddestoelen. Neem bijvoorbeeld eens kastanjechampignons, grotchampignons, repen portobello of in het seizoen cantharellen.