Ingrediënten
4 personen
1 pakje
misobouillon
udon-noedels
4 eetlepels
sesamzaadjes
150 ml
Japanse sojasaus
1 tube
wasabipasta
Dit heb je nodig
wijde fonduepan met rechaud
metalen schepnetjes
Aan de slag
In pan 1 1/2 liter water aan de kook brengen. Zakjes misopasta erboven leegknijpen en al roerend in hete water laten oplossen. Bouillon nog 5 min. laten trekken en op smaak brengen met zout en peper. Intussen in andere pan udonnoedels volgens gebruiksaanwijzing koken. In droge koekenpan sesamzaadjes kort roosteren. Afblussen met 2 el sojasaus. Sesamzaadjes in kommetjes scheppen. Rest van sojasaus in 2 kommetjes schenken, door 1 kommetje sojasaus mespunt wasabipasta roeren. Bouillon overscheppen in fonduepan en met udonnoedels, sauzen, sesamdip en schalen diphapjes op tafel zetten. Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar min. gaar laten worden. Hapjes (met eetstokjes) in sojasaus of sesamzaadjes dippen. Na maaltijd udonnoedels over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.
Om in de bouillon te garen: - dunne plakjes ossenhaas - dunne plakjes tonijn - in teriyakisaus gemarineerde zalm- of kipfilet - rauwe scampi (diepvries) - plakjes rettich of halve radijsjes - ruitjes van winterwortel - bosuitjes - waterkers - shii-take (paddestoelen) - reepjes komkommer.
Misobouillonfondue met noedels

hoofdgerecht
null personen
240 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
In pan 1 1/2 liter water aan de kook brengen. Zakjes misopasta erboven leegknijpen en al roerend in hete water laten oplossen. Bouillon nog 5 min. laten trekken en op smaak brengen met zout en peper. Intussen in andere pan udonnoedels volgens gebruiksaanwijzing koken. In droge koekenpan sesamzaadjes kort roosteren. Afblussen met 2 el sojasaus. Sesamzaadjes in kommetjes scheppen. Rest van sojasaus in 2 kommetjes schenken, door 1 kommetje sojasaus mespunt wasabipasta roeren. Bouillon overscheppen in fonduepan en met udonnoedels, sauzen, sesamdip en schalen diphapjes op tafel zetten. Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar min. gaar laten worden. Hapjes (met eetstokjes) in sojasaus of sesamzaadjes dippen. Na maaltijd udonnoedels over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.
Om in de bouillon te garen: - dunne plakjes ossenhaas - dunne plakjes tonijn - in teriyakisaus gemarineerde zalm- of kipfilet - rauwe scampi (diepvries) - plakjes rettich of halve radijsjes - ruitjes van winterwortel - bosuitjes - waterkers - shii-take (paddestoelen) - reepjes komkommer.
algemeen:Gebruik in plaats van misobouillon (een krachtige bouillon op basis van sojabonen en gedroogd zeewier en bonito, een soort tonijn) een krachtige (groente)bouillon en breng deze op smaak met sojasaus en rijstwijn.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 pakje misobouillon
0 udon-noedels
4 eetlepels sesamzaadjes
150 ml Japanse sojasaus
1 tube wasabipasta
Dit heb je nodig
wijde fonduepan met rechaud
metalen schepnetjes