bewaar
Vegetarische noedels met tofu, komkommer en tahindressing
Vegetarische noedels met tofu, komkommer en tahindressing
bewaar

Vegetarische noedels met tofu, komkommer en tahindressing

Snel, vegetarisch en alles in één pan!

15 min. bereiden
licht pittig
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

5 el

wittewijnazijn

4 el

tahina

2 el

sojasaus

2 el

water

2 el

arachideolie

360 g

pittig gekruide tofu roerbakreepjes

400 g

gesneden spitskool

600 g

Amoy straight to wok udon thick noodles

125 g

taugé

Snel, vegetarisch en alles in één pan!

Aan de slag

1

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine stukken van 1 cm. Schep om met 2 el azijn (per 4 personen) en laat staan tot gebruik.

2

Maak een dressing door de tahina, sojasaus, de rest van de azijn en het water te mengen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tofu 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak 2 min. al omscheppend mee. Voeg de noedels toe en verwarm 2 min.

4

Meng de dressing erdoor. Schep de komkommer en taugé erdoor en serveer.

serveertipLekker met sriracha.