Ve­ge­ta­ri­sche noe­dels met tofu, kom­kom­mer en ta­hin­dres­sing

Snel, vegetarisch en alles in één pan!

(8) waardeer
aziatisch bijgerecht Snel, vegetarisch en alles in één pan! 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine stukken van 1 cm. Schep om met 2 el azijn (per 4 personen) en laat staan tot gebruik.
  2. Maak een dressing door de tahina, sojasaus, de rest van de azijn en het water te mengen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tofu 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak 2 min. al omscheppend mee. Voeg de noedels toe en verwarm 2 min.
  4. Meng de dressing erdoor. Schep de komkommer en taugé erdoor en serveer.

serveertip:

Lekker met sriracha.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Vegetarische noedels met tofu, komkommer en tahindressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche noe­dels met tofu, kom­kom­mer en ta­hin­dres­sing

1
1
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine stukken van 1 cm.

2
2
  • 2 el wittewijnazijn

Schep om met de azijn en laat staan tot gebruik.

3
3
  • 4 el tahina
  • 2 el sojasaus
  • 3 el wittewijnazijn
  • 2 el water

Maak een dressing door de tahina, sojasaus, de rest van de azijn en het water te mengen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 360 g pittig gekruide tofu roerbakreepjes

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tofu 4 min. al omscheppend op hoog vuur.

5
5
  • 400 g gesneden spitskool
  • 600 g Amoy straight to wok udon thick noodles

Voeg de spitskool toe en bak 2 min. al omscheppend mee. Voeg de noedels toe en verwarm 2 min.

6
6
  • 125 g taugé

Meng de dressing erdoor. Schep de komkommer en taugé erdoor en serveer.

serveertip:

Lekker met sriracha.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.