bewaar
Noedels met kip, bonen, paddenstoelen & sla
Noedels met kip, bonen, paddenstoelen & sla
bewaar

Noedels met kip, bonen, paddenstoelen & sla

Origineel: noedels in een wrap van sla.

15 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

270 g

udon-noedels

2 kropjes

babyromainesla

1

limoen

3 el

sojasaus

300 g

kipfilethaasje

2 tenen

knoflook

4 el

arachideolie

400 g

paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui

200 g

verse gesneden snijbonen

4 el

oestersaus

Dit heb je nodig

  • wok

  • aluminiumfolie

Origineel: noedels in een wrap van sla.

Aan de slag

1

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.

2

Haal ondertussen de blaadjes van de kropjes sla los. Halveer de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng de sojasaus met een halve eetlepel limoensap per persoon tot een saus.

3

Halveer de kipfilethaasjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een wok en bak de kip met de sojasaus in 5 min. al omscheppend op hoog vuur gaar. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

4

Verhit de rest van de olie in de wok en bak de knoflook, paddenstoelenmix en snijbonen 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de oestersaus en noedels toe en verwarm al omscheppend 3 min.

5

Serveer de noedels met de kip, sla en limoen-sojasaus. Aan tafel schept iedereen zelf wat noedels en kip in een blaadje sla, rolt deze op en dipt in de saus.

tip

combinatietipLekker met koriander en een partje limoen.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.