Ya­ki Udon

Yaki udon betekent 'gebakken udon' en wordt gemaakt met noedels, groente, vlees en sojasaus.

(4) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Yaki udon betekent 'gebakken udon' en wordt gemaakt met noedels, groente, vlees en sojasaus. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de uien en snijd de helften in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Snijd de kool in dikke repen van 1½ cm. Snijd de winterpeen in de breedte in stukken van 4 cm en vervolgens in de lengte in plakken van een ½ cm. Snijd de plakken in dunne reepjes (julienne). Snijd de shiitake in plakken en salade-ui in stukken van 4 cm.
  2. Zet alvast de saus klaar: meng de sake met de sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker.
  3. Verhit de wok op hoog vuur. Roerbak de spekjes in 3 min. knapperig. Gooi de helft van het bakvet weg. Voeg de arachideolie, ui, kool, winterpeen, shiitake en salade-ui toe en roerbak nog 3 min. op hoog vuur. Voeg de noedels toe en roerbak 1 min. Schep de saus erdoor roerbak nog 1 min.
  4. Snijd de ingelegde gember in flinterdunne reepjes. Schep de noedels op de borden en leg in het midden van de noedels een bergje gesneden gember.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes en sesamzaadjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 58 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
April 2020

Yaki Udon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ya­ki Udon

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 300 g witte kool

Halveer de uien en snijd de helften in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Snijd de kool in dikke repen van 1½ cm.

2
2
  • 200 g winterpeen

Snijd de winterpeen in de breedte in stukken van 4 cm en vervolgens in de lengte in plakken van een ½ cm. Snijd de plakken in dunne reepjes (julienne).

3
3
  • 100 g shiitakes
  • 1 bos salade-ui

Snijd de shiitake in plakken en salade-ui in stukken van 4 cm.

4
4
  • 2 el sake
  • 2 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el kristalsuiker

Zet alvast de saus klaar: meng de sake met de sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker.

5
5
  • 200 g gerookte spekreepjes

Verhit de wok op hoog vuur. Roerbak de spekjes in 3 min. knapperig. Gooi de helft van het bakvet weg.

6
6
  • 2 el arachideolie

Voeg de arachideolie, ui, kool, winterpeen, shiitake en salade-ui toe en roerbak nog 3 min. op hoog vuur.

7
7
  • 600 g udon thick noodles

Voeg de noedels toe en roerbak 1 min.

8
8

Schep de saus erdoor roerbak nog 1 min.

9
9
  • 2 el ingelegde gember

Snijd de ingelegde gember in flinterdunne reepjes.

10
10

Schep de noedels op de borden en leg in het midden van de noedels een bergje gesneden gember.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes en sesamzaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.