bewaar
Yaki Udon
Yaki Udon
bewaar

Yaki Udon

Yaki udon betekent 'gebakken udon' en wordt gemaakt met noedels, groente, vlees en sojasaus.

30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

300 g

witte kool

200 g

winterpeen

100 g

shiitake

1 bos

salade-ui

2 el

sake

2 el

sojasaus

1 el

oestersaus

2 el

sesamolie

1 el

kristalsuiker

200 g

gerookte spekreepjes

2 el

arachideolie

600 g

udon thick noodles

2 el

ingelegde gember

Yaki udon betekent 'gebakken udon' en wordt gemaakt met noedels, groente, vlees en sojasaus.

Aan de slag

1

Halveer de uien en snijd de helften in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Snijd de kool in dikke repen van 1½ cm. Snijd de winterpeen in de breedte in stukken van 4 cm en vervolgens in de lengte in plakken van een ½ cm. Snijd de plakken in dunne reepjes (julienne). Snijd de shiitake in plakken en salade-ui in stukken van 4 cm.

2

Zet alvast de saus klaar: meng de sake met de sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker.

3

Verhit de wok op hoog vuur. Roerbak de spekjes in 3 min. knapperig. Gooi de helft van het bakvet weg. Voeg de arachideolie, ui, kool, winterpeen, shiitake en salade-ui toe en roerbak nog 3 min. op hoog vuur. Voeg de noedels toe en roerbak 1 min. Schep de saus erdoor roerbak nog 1 min.

4

Snijd de ingelegde gember in flinterdunne reepjes. Schep de noedels op de borden en leg in het midden van de noedels een bergje gesneden gember.

combinatietipLekker met gebakken uitjes en sesamzaadjes.