bewaar
Udon noedelsoep met zalm en groenten
Udon noedelsoep met zalm en groenten
bewaar

Udon noedelsoep met zalm en groenten

Een noedelgerecht dat binnen 20 minuten op tafel staat. 3, 2, 1...go!

20 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3 cm

verse gember

380 ml

paddenstoelenfond in pot

1 el

sojasaus

250 ml

kraanwater

90 g

Hakubaku udon-noedels

½ el

sesamolie

2

middelgrote eieren

250 g

kastanjechampignon

160 g

verse zalmfilet

1

salade-ui

75 g

peen julienne

Een noedelgerecht dat binnen 20 minuten op tafel staat. 3, 2, 1...go!

Aan de slag

1

Schil en rasp de gember. Doe samen met de fond, sojasaus en het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

2

Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud stromend water. Meng de sesamolie erdoor. Kook de eieren 6 min. en laat schrikken. Pel en halveer in de lengte.

3

Snijd de champignons in plakjes. Voeg toe aan de bouillon en laat nog 4 min. meekoken.

4

Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en de salade-ui in ringetjes. Verdeel de noedels over diepe kommen. Schenk de bouillon erop en verdeel de peen, eieren, zalm en salade-ui erover. Serveer direct.

algemeenVerwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.