bewaar
Noedelsoep met kokosmelk, limoen en gember
Noedelsoep met kokosmelk, limoen en gember
bewaar

Noedelsoep met kokosmelk, limoen en gember

Ra ra, wat is een lekkere soep? Noedelsoep natuurlijk! Deze zit barstensvol smaak door de kokosmelk, limoen en gember

25 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

650 g

kastanjechampignon

4 cm

verse gember

2 el

arachideolie

400 g

fijngesneden prei

500 ml

Aroy-D kokosmelk

2 el

sojasaus

1 liter

heet water

1

paddenstoelenbouillontablet

4

middelgrote eieren

270 g

Hakubaku ramen noedels

1

limoen

Ra ra, wat is een lekkere soep? Noedelsoep natuurlijk! Deze zit barstensvol smaak door de kokosmelk, limoen en gember

Aan de slag

1

Halveer de champignons. Schil en rasp de gember.

2

Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.

3

Voeg de gember toe en bak 2 min. op laag vuur mee. Voeg de prei, kokosmelk, sojasaus en het water toe, verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.

4

Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

5

Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de limoen in parten.

6

Verdeel de noedels over grote kommen. Schep de soep erop en leg de eihelften erin. Serveer de limoenhelften erbij om de soep op smaak te brengen.

tip

serveertipLekker met pittige kiemgroente.