bewaar
Noedelsoep met biefstuk, groenten en gekookt ei
Noedelsoep met biefstuk, groenten en gekookt ei
bewaar

Noedelsoep met biefstuk, groenten en gekookt ei

De noedels in deze soep smaken nóg lekkerder als je ze naar binnen slurpt.

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

middelgrote eieren

150 g

biefstuk

1 el

arachideolie

1

Saitaku ramen kit

500 ml

kokend water

200 g

fijngesneden prei

1

salade-ui

50 g

taugé

75 g

peen julienne

De noedels in deze soep smaken nóg lekkerder als je ze naar binnen slurpt.

Aan de slag

1

Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. net niet hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.

2

Bestrooi ondertussen de biefstuk met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 5 min., keer halverwege. Neem uit de pan en laat onder aluminiumfolie of een deksel rusten tot gebruik.

3

Doe de 2 zakjes soepbasis uit de kit (per 2 personen) samen met het water in een soeppan en breng aan de kook. Voeg de noedels (uit de kit) en prei toe en kook 2 min. in de soep.

4

Halveer ondertussen de salade-ui in de breedte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Verdeel de taugé en noedels met de prei over ruime kommen en schenk de soep erop. Verdeel de peen julienne erover en leg de biefstukplakjes samen met het ei erop. Bestrooi met de salade-ui en de zeewier- sesammix (uit de kit).

combinatietipLekker met sesamolie.