Noedelsoep met kip, spinazie en ei
Drukke dag voor de boeg? Met deze noedelsoep met kip, spinazie en ei sta je vanavond maar 15 min. in de keuken, ideaal!
Ingrediënten
2 personen
2
middelgrote eieren
160 g
biologische kipdijfilet
½ el
sriracha
1 el
arachideolie
407 g
Saitaku ramen kit
500 ml
kokend water
100 g
babyspinazie
150 g
crispy mais
1
salade-ui
100 g
gesneden spitskool
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. net niet hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
Meng ondertussen de kip met de sriracha, olie, peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege.
Doe de 2 zakjes soepbasismix uit de ramen kit samen met het kokend water in een soeppan en breng aan de kook. Voeg de noedels uit de ramen kit toe en kook 1-2 min. in de bouillon. Meng de spinazie erdoor.
Laat ondertussen de mais uitlekken en snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen. Verdeel de spitskool met de soep over ruime kommen. Verdeel de mais erover. Snijd de kip in repen en leg samen met het ei erop. Bestrooi met de salade-ui en de zeewier-sesammix uit de ramen kit.
Noedelsoep met kip, spinazie en ei
Drukke dag voor de boeg? Met deze noedelsoep met kip, spinazie en ei sta je vanavond maar 15 min. in de keuken, ideaal!

hoofdgerecht
null personen
640 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. net niet hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
Meng ondertussen de kip met de sriracha, olie, peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege.
Doe de 2 zakjes soepbasismix uit de ramen kit samen met het kokend water in een soeppan en breng aan de kook. Voeg de noedels uit de ramen kit toe en kook 1-2 min. in de bouillon. Meng de spinazie erdoor.
Laat ondertussen de mais uitlekken en snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen. Verdeel de spitskool met de soep over ruime kommen. Verdeel de mais erover. Snijd de kip in repen en leg samen met het ei erop. Bestrooi met de salade-ui en de zeewier-sesammix uit de ramen kit.
algemeen:Maak met de rest van de spitskool een salade voor bijvoorbeeld de volgende dag. Meng een ½ el mayonaise met een ½ tl azijn, peper en zout en meng met de spitskool, blokjes appel en eventueel wat verse kruiden zoals peterselie of selderij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)2 middelgrote eieren
160 g biologische kipdijfilet
½ el sriracha
1 el arachideolie
407 g Saitaku ramen kit
500 ml kokend water
100 g babyspinazie
150 g crispy mais
1 salade-ui
100 g gesneden spitskool