bewaar
Kip teriyaki met paprika
Kip teriyaki met paprika
bewaar

Kip teriyaki met paprika

Chicken Teriyaki, wij zijn er dol op! De saus maak je gemakkelijk zelf met onder andere sojasaus, rijstazijn en suiker.

30 min. bereiden
226waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 cm

verse gember

1 el

sesamolie

1 teen

knoflook

8

kipfilethaasjes

4 el

Japanse sojasaus

4 el

mirin

1 el

donkere basterdsuiker

2

zoete puntpaprika's

200 g

verse peultjes

2 el

arachideolie

300 g

gesneden spitskool

Chicken Teriyaki, wij zijn er dol op! De saus maak je gemakkelijk zelf met onder andere sojasaus, rijstazijn en suiker.

Aan de slag

1

Schil en rasp de gember. Meng met de sesamolie in een kom en pers de knoflook erboven. Leg de kipfilethaasjes erin en laat 15 min. afgedekt staan. Doe ondertussen de sojasaus, mirin en suiker in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost.

2

Snijd de puntpaprika’s en peultjes in reepjes.

3

Verhit een koekenpan en bak de kip met marinade in 2 min. rondom lichtbruin. Voeg de helft van het sojamengsel toe en laat 4 min. stoven. Verhit ondertussen de arachideolie in een wok en roerbak de paprika, peultjes en spitskool 4 min. Voeg de rest van het sojamengsel toe en roerbak nog 1 min.

4

Serveer de groenten met de kip.

dieettipGebruik soy sauce less salt voor minder natrium.

variatietipIn plaats van mirin kun je ook droge sherry gebruiken.

combinatietipLekker met zilvervlies rijst of udon noedels.

Kip teriyaki met paprika

Instructievideo - 02:40 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.