Ga­do­ga­do met pit­ti­ge tofu­reep­jes en ge­bak­ken ei

Een heerlijke combinatie van veel verse groente, ei en satésaus.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Een heerlijke combinatie van veel verse groente, ei en satésaus. 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 satéprikkers
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Week ondertussen de satéprikkers 5 min. in koud water.
  2. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg als het water kookt aan 1 pan de sperziebonen en eventueel zout toe en kook op laag vuur 8 min. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Voeg aan de andere pan de rijst en eventueel zout toe en kook op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  3. Rijg de tofu aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder boter of olie en gril de tofuspiesjes ca. 3 min. Keer halverwege.
  4. Doe ondertussen de satésaus met het water en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 1 min. koken. Verhit de olie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren. Verdeel de sperziebonen, rijst, spitskool en taugé apart over de borden. Leg de eieren op de rijst en de tofuspiesjes erbij. Doe de pindasaus in een kommetje en serveer erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 990 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 26 2017

Gadogado met pittige tofureepjes en gebakken ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do­ga­do met pit­ti­ge tofu­reep­jes en ge­bak­ken ei

1
1

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Week ondertussen de satéprikkers 5 min. in koud water.

2
2
  • 200 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg als het water kookt aan 1 pan de sperziebonen en eventueel zout toe en kook op laag vuur 8 min.

Slim sperziebonen doppen

Instructievideo

00:14 min.

3
3

Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

4
4
  • 150 g basmatirijst

Voeg aan de andere pan de rijst en eventueel zout toe en kook op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

5
5
  • 180 g pittige tofu roerbakreepjes

Rijg de tofu aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder boter of olie en gril de tofuspiesjes ca. 3 min. Keer halverwege.

6
6
  • 130 g Conimex Black satésaus mild
  • 130 ml water
  • 1 tl sambal

Doe ondertussen de satésaus met het water en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 1 min. koken.

7
7
  • 1 el arachideolie
  • 2 eieren
  • 200 g spitskolen
  • 125 g taugé

Verhit de olie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren. Verdeel de sperziebonen, rijst, spitskool en taugé apart over de borden.

8
8

Leg de eieren op de rijst en de tofuspiesjes erbij. Doe de pindasaus in een kommetje en serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.