Ga­do ga­do met ei en pin­da­saus

Een klassiek Indonesisch gerecht boordevol groente en extra smaakmakers.

(4) waardeer
indonesisch hoofdgerecht Een klassiek Indonesisch gerecht boordevol groente en extra smaakmakers. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst en sperziebonen volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de eieren in ca. 7 min bijna hard. Pel en halveer ze.
  2. Doe voor de pindasaus de melk, pindakaas en sambal in een steelpan en verwarm al roerend op laag vuur tot een samenhangend geheel. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Schil de peen en schaaf met een kaasschaaf in dunne linten. Verdeel de rijst, sperziebonen, peen en taugé over 4 diepe borden. Verdeel de eieren erover. Serveer met de pindasaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Duurzaam 2018

Gado gado met ei en pindasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do ga­do met ei en pin­da­saus

1
1
  • 300 g AH Biologisch zilvervliesrijst
  • 450 g AH Biologisch diepvries sperziebonen

Kook de rijst en sperziebonen volgens de aanwijzing op de verpakking.

2
2
  • 4 rondeeleieren

Kook de eieren in ca. 7 min bijna hard. Pel en halveer ze.

3
3
  • 250 ml AH Biologisch halfvolle melk
  • 4 el Calvé pindakaas
  • 2 tl Conimex sambal oelek

Doe voor de pindasaus de melk, pindakaas en sambal in een steelpan en verwarm al roerend op laag vuur tot een samenhangend geheel. Breng eventueel op smaak met zout.

4
4
  • 4 AH Biologisch winterpenen

Schil de peen en schaaf met een kaasschaaf in dunne linten.

5
5
  • 100 g AH Biologisch taugé

Verdeel de rijst, sperziebonen, peen en taugé over diepe borden. Verdeel de eieren erover. Serveer met de pindasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.