bewaar
Gado gado wrap
Gado gado wrap
bewaar

Gado gado wrap

Indonesië meets Mexico in dit supersmakelijke gerecht. Iedereen maakt aan tafel zijn eigen wrap.

25 min. bereiden
redelijk pittig
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

verse sperziebonen

½

winterpeen

150 g

gesneden spitskool

4

middelgrote eieren

3 cm

verse gember

400 ml

kokosmelk

1½ el

sambal manis

75 ml

ketjap manis

200 g

pindakaas met stukjes noot

8

tortillawraps

100 g

seroendeng

125 g

taugé

Indonesië meets Mexico in dit supersmakelijke gerecht. Iedereen maakt aan tafel zijn eigen wrap.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Schil de winterpeen en schaaf met een kaasschaaf lange linten van boven naar beneden.

2

Breng een ruime pan water aan de kook en kook de bonen 5 min. Voeg de laatste 30 sec. de spitskool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).

3

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.

4

Schil en rasp de gember. Doe met de kokosmelk en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat 3 min. koken op laag vuur.

5

Voeg de ketjap en pindakaas toe. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.

6

Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de seroendeng in een schaaltje.

7

Leg de groenten, eieren en taugé op een schaal. Schenk de hete pindasaus erover. Serveer alles los en laat iedereen naar smaak zijn eigen tortillawrap vullen.

tip

serveertipLekker met extra sambal, als je van pittig houdt.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.