Brood­je ga­do ga­do

Fan van Indonesische gado gado? Probeer het dan ook eens op een broodje.

(16) waardeer
indonesisch hoofdgerecht Fan van Indonesische gado gado? Probeer het dan ook eens op een broodje. 4 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 satéprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in plakjes.
  2. Doe de pindakaas met het water, de sambal, ketjap en gebakken uitjes in een steelpan en breng aan de kook. Verwarm 3 min. en roer met een garde goed door totdat je een egaal mengsel hebt.
  3. Doe de spitskool en taugé in een vergiet en schenk er kokend water over en laat uitlekken. Snijd de komkommer in plakjes.
  4. Snijd het stokbrood overlangs doormidden en hol de binnenkanten voor de helft uit. Beleg met de plakjes ei, komkommer, spitskool, taugé, peen en satésaus. Zorg ervoor dat alle ingrediënten zichtbaar zijn.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
april 2018

Broodje gado gado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je ga­do ga­do

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in plakjes.

2
2
  • 75 g AH 100% pindakaas naturel
  • 100 ml water
  • 1½ el sambal manis
  • 1 el ketjap manis
  • 3 el gebakken uitjes

Doe de pindakaas met het water, de sambal, ketjap en gebakken uitjes in een steelpan en breng aan de kook.

3
3

Verwarm 3 min. en roer met een garde goed door totdat je een egaal mengsel hebt.

4
4
  • 100 g gesneden spitskool
  • 100 g taugé
  • ½ komkommer

Doe de spitskool en taugé in een vergiet en schenk er kokend water over en laat uitlekken. Snijd de komkommer in plakjes.

5
5
  • 1 vers wit stokbrood

Snijd het stokbrood overlangs doormidden en hol de binnenkanten voor de helft uit.

6
6
  • 75 g peen julienne

Beleg met de plakjes ei, komkommer, spitskool, taugé, peen en satésaus. Zorg ervoor dat alle ingrediënten zichtbaar zijn.

7
7

Steek de prikkers in het stokbrood en snijd in stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.