Broodje gado gado
Fan van Indonesische gado gado? Probeer het dan ook eens op een broodje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 middelgrote eieren
- 75 g AH 100% pindakaas naturel
- 100 ml water
- 1½ el sambal manis
- 1 el ketjap manis
- 3 el gebakken uitjes
- 100 g gesneden spitskool
- 100 g taugé
- ½ komkommer
- 1 vers wit stokbrood
- 75 g peen julienne
Keukenspullen
- 4 satéprikkers
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in plakjes.
- Doe de pindakaas met het water, de sambal, ketjap en gebakken uitjes in een steelpan en breng aan de kook. Verwarm 3 min. en roer met een garde goed door totdat je een egaal mengsel hebt.
- Doe de spitskool en taugé in een vergiet en schenk er kokend water over en laat uitlekken. Snijd de komkommer in plakjes.
- Snijd het stokbrood overlangs doormidden en hol de binnenkanten voor de helft uit. Beleg met de plakjes ei, komkommer, spitskool, taugé, peen en satésaus. Zorg ervoor dat alle ingrediënten zichtbaar zijn.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 455 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 680 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Broodje gado gado
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broodje gado gado
- 4 middelgrote eieren
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in plakjes.
- 75 g AH 100% pindakaas naturel
- 100 ml water
- 1½ el sambal manis
- 1 el ketjap manis
- 3 el gebakken uitjes
Doe de pindakaas met het water, de sambal, ketjap en gebakken uitjes in een steelpan en breng aan de kook.
Verwarm 3 min. en roer met een garde goed door totdat je een egaal mengsel hebt.
- 100 g gesneden spitskool
- 100 g taugé
- ½ komkommer
Doe de spitskool en taugé in een vergiet en schenk er kokend water over en laat uitlekken. Snijd de komkommer in plakjes.
- 1 vers wit stokbrood
Snijd het stokbrood overlangs doormidden en hol de binnenkanten voor de helft uit.
- 75 g peen julienne
Beleg met de plakjes ei, komkommer, spitskool, taugé, peen en satésaus. Zorg ervoor dat alle ingrediënten zichtbaar zijn.
Steek de prikkers in het stokbrood en snijd in stukken.