bewaar
Gadogado van courgettespaghetti, krokante tempeh & een eitje
Gadogado van courgettespaghetti, krokante tempeh & een eitje
bewaar

Gadogado van courgettespaghetti, krokante tempeh & een eitje

Lekker makkelijk dit gerecht! De bowl vul je met courgettespaghetti, gebakken tempeh en pindasaus.

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

tempeh

3 el

arachideolie

3 el

ketjap manis

1

komkommer

1

limoen

800 g

courgettespaghetti

100 ml

halfvolle melk

50 g

pindakaas naturel

1 tl

sambal oelek

4

middelgrote eieren

60 g

gebakken uitjes

Lekker makkelijk dit gerecht! De bowl vul je met courgettespaghetti, gebakken tempeh en pindasaus.

Aan de slag

1

Snijd de tempeh in plakken en snijd deze in de lengte in dunne reepjes. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 8 min. krokant. Voeg 2/3 van de ketjap toe en bak nog 2 min.

2

Snijd de komkommers in plakjes en de limoen in partjes. Doe de courgettespaghetti in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken.

3

Doe voor de pindasaus de melk, pindakaas, sambal en de rest van de ketjap in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 1-2 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren.

4

Verdeel de courgettespaghetti over diepe borden. Verdeel de komkommer, rauwkost en tempeh erover. Leg op elk gerecht een ei en limoenpartje. Garneer met de gebakken uitjes en serveer met de pindasaus.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box-recept.

Gadogado van courgettespaghetti, krokante tempeh & een eitje

Instructievideo - 00:32 min.