Gadogado met gebakken tofu
Indonesisch groentegerecht met pittige tofu en lekker veel pindasaus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g verse sperziebonen
- ½ spitskool
- 300 g Parijse worteltjes (zak)
- 4 middelgrote eieren
- 2 tl sesamolie
- 2 el zonnebloemolie
- 180 g pittig gekruide tofu roerbakreepjes
- 500 g satésaus hot (AH)
- 50 g seroendeng (potje 100 g, Conimex)
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de spitskool in repen van 2 cm breed. Kook de bonen in 8 min. beetgaar in water met zout. Voeg na 3 min. de worteltjes toe en na 5 min. de spitskool. Giet af.
- Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer ze. Verhit de sesamolie en zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tofureepjes in 3 min. op hoog vuur krokant.
- Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de groente toe aan de tofu, schep om en neem de wok van het vuur. Schep de gadogado op een schaal, verdeel de eieren erover en bestrooi met de seroendeng. Serveer met de satésaus.
variatietip:
Je kunt de spitskool vervangen door een schaal bimi.
Tip:
Zelf satésaus maken? Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Sperziebonen schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 960 mg
- vezels 12 g
Pittigheid
Ook te zien in
Gadogado met gebakken tofu
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gadogado met gebakken tofu
- 300 g verse sperziebonen
- ½ spitskool
- 300 g Parijse worteltjes
Kook de bonen in 8 min. beetgaar in water met zout. Voeg na 3 min. de worteltjes toe en na 5 min. de spitskool. Giet af.
- 4 middelgrote eieren
- 2 tl sesamolie
- 2 el zonnebloemolie
- 180 g pittig gekruide tofu roerbakreepjes
Verhit de sesamolie en zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tofureepjes in 3 min. op hoog vuur krokant.
- 500 g satésaus hot
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de groente toe aan de tofu, schep om en neem de wok van het vuur.
- 50 g seroendeng
Schep de gadogado op een schaal, verdeel de eieren erover en bestrooi met de seroendeng. Serveer met de satésaus.
variatietip:
Je kunt de spitskool vervangen door een schaal bimi.