bewaar
Mie met tofu, ei en gebakken uitjes
Mie met tofu, ei en gebakken uitjes
bewaar

Mie met tofu, ei en gebakken uitjes

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

mienestje

4

middelgrote eieren

2 el

olie

180 g

pittig gekruide tofu roerbakreepjes

400 g

Chinese roerbakmix

1 zakje

mix voor bami goreng

150 ml

kraanwater

250 g

gebakken uitjes

Aan de slag

Kook de mie beetgaar in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de eieren hard in 6-7 min. Verhit de olie in de wok. Bak de tofu 3 min. Schep de roerbakgroente erdoor en bak op laag vuur nog 5 min. en schep af en toe om. Roer de bamikruidenmix en het water door de groenten en verwarm 1 min. Giet de mie af en schep de mie in de wok. Bak het geheel nog 2-3 min. al omscheppend. Pel de eieren en snijd ze door midden. Schep de mie op de borden. Verdeel de eieren en de gebakken uitjes over de mie.

tip

algemeenprijs per persoon 1.60 (in mei 2005)